Waarom zou IK! helpen.!?

De lezingen en het evangelie sluiten naadloos op elkaar aan. God belast niemand boven zijn macht en geeft elk mens een missie. En een gigantische bonus de belofte van eeuwig geluk en leven.

Anno domino 2013 leven veel mensen al zo dat de dood niet bestaat en leven vooral in hun zeepbel die ze van het ene feest naar het andere feest blaast. Op die tocht zweven ze in hun zeepbel bel langs mensen die meervoudig gewond zijn, worden uitgebuit bestolen doodgezwegen kortom alles wat God verboden heeft over zich heen hebben gekregen. Ramp op ramp meervoudig lijden.

In dat milieu lijkt die zeepbel een veilig milieu die je beschermt zolang de bel heel blijft.

Doods angst regeert om niet door die bel heen te prikken. Mens verdooft zich met de gedachte dat de naam van God ook betekend “Ik ben er voor jou” Alleen God zelf kan en vooral Hij MOET het leed van de wereld maar opknappen. Uit zelfbescherming en angst blijf je onverschillig en wil je je dat leed niet aantrekken. Er is zoveel lijden dat je er gek van wordt en je het gevaar loopt ziek te raken en zelf ook in de goot spoelt van hulpvragers. Het lijkt een bijvoorbaat onmogelijk op te lossen situatie

In die bel zitten we op onze pelgrimstocht gevangen in een kip ei situatie. Natuurlijk wil iedereen die bonus. De bonus die God ons belooft is een PRESTATIE bonus!

Dagelijks worden we kwaad als een manager zijn missie/zaak naar de kloten heeft geholpen of die heeft verkocht en toch zich een megalomane financiële bonus toe eigent onder het motto: Geen resultaat is ook een resultaat. De duimen gaan naar beneden omdat die manager niet het loon verdient waar voor hij ook nog eens anderen heeft laten werken. Als de angst die een slechte raadgever is regeert vluchten we voor onze missie. Dat is een weg die onze oplossing lijkt. Er is ook een andere weg.

Een leger Majoor zei ooit tegen zijn soldaten “Als de wereld op zijn slechts is moet IK op mijn best zijn!” Zijn soldaten begrepen glimlachend de boodschap Je vecht om iets dat voor jouw kostbaar is te beschermen. Het probleem van een oorlog is dat die ander dat –nog- niet zo deelt. Het is volstrekt natuurlijk te vechten voor je eigen hachje Het versterkt de groepsband en die band met de Majoor.

Daarvan wordt iedereen gelukkig. Daar doe je het ook voor. Treutel